dilluns, 25 de febrer del 2019

Sofa VIP Març

Els e-Sports

Gerard Micó

Actualment encara està generant-se un debat on els e-Sports (esports electrònics) centren l’atenció en si són realment esports o no.

Els defensors d’aquest plantejament argumenten que als E.E.U.U. i Alemanya als jugadors professionals els consideren atletes i el propi Comité Olímpic Coreà li va concedir el rang d’esport olímpic.

Quan els detractors diuen que és necessari un esforç físic per a que així siga, responen que si l’escacs i tir olímpic són reconeguts com a tals, l’esforç mental és el seu nexe d’unió.
També argumenten les dures rutines d’entrenament a que estan sotmesos, així com la seua infraestructura d’entrenadors, analistes, psicòlegs que l’envolten.

I la part més important, per alguns, es que sense els mitjans de comunicació tradicionals, tan sols per Twitch.tv (retransmissió per xarxa) hi ha més de 100 milions d’espectadors, el seu potencial i creixement augmenta de forma vertiginosa, per tant el negoci està assegurat i la seua continuïtat i millora també.

Els e-Sports han vingut per a quedar-se? .....ens agrade o no, hem d’afirmar-ho rotundament, per exemple el passat 14 de febrer des de la pròpia Facultat de Ciències de l’Activitat Física i Esport de València van organitzar “les I Jornades d’e-Sports: desafiaments i oportunitats “ o en la pròpia UCAM (Universitat Catòlica de Múrcia) amb un ambiciós i innovador projecte en aquest camp, la consideren com una professió de futur.

Vivim en una societat amb constant evolució pels canvis tecnològics...... és el moment de reconèixer esta situació com a real o virtual?

1 comentaris :

  1. EugeniÚ 4tESOFlex
    L'escac és un joc considerat sense discussió un esport. Requerís un gran esforç intel·lectual, de concentració i físic per enfrontar les llargués partides. Ara bé, equiparar els jocs electrònics, especialment els videojocs a aquest nivell, en principi en genera seriosos dubtes. Caldria vore cada joc en concret, de segur que alguns per requeriments mentals i físic podrà comparar-se amb l'escac, per reunir els requisits per a ser considerats com a esports.

    ResponElimina

Gracias por participar