dilluns, 4 de març del 2019

Sofa VIP Abril II

Ciclismo y dopajeNicolás Albiñana


Por desgracia la palabras ciclismo y dopaje han ido unidas durante muchos años. Y es que parece ser que en algunas épocas el dopaje era algo totalmente habitual.

Un ejemplo claro de dopaje y en el cual se reflejan también sus consecuencias, es el de Marco Pantani. Marco Pantani fue uno de los mejores ciclistas de los años 90. Pantani era un experto en las etapas de montaña. El ciclista ganó un Tour de Francia y un Giro de Italia. Sin embargo, en el año 1999 fue declarado culpable de dopaje.

Al ser declarado culpable de dopaje, Pantani cayó en una profunda depresión, la cual la llevó al mundo de las drogas. Finalmente, en el año 2004, Pantani apareció muerto en la habitación de un hotel.

Pero lo curioso de este caso es que en 2016 una investigación concluyó que nunca se había demostrado que Marco Pantani se había dopado. En mi opinión, no sirve de nada el dopaje, porque con esfuerzo puedes conseguir todo lo que te propongas.

4 comentaris :

  1. Aquest article conta per a la tercera avaluació

    ResponElimina
  2. EugeniÚ 4ESOFlex
    El dopatge ha estat present en moltes disciplines esportives tot i que sempre s'ha apuntat especialment al ciclisme.
    Els interessos econòmics i mediàtics, el ciclisme viu bàsicament de la publicitat, a fet que els directius, ciclistes metges entren en la dinàmica de resultats a qualsevol preu.
    Evidentment l'esport és el repte de millorar el rendiment amb treball i esforç, el dopatge és adulterar el resultat.

    ResponElimina
  3. Carla Álamo 4ESO FLEX

    La gent sol recurir al dopatge per obtindre millors resultats,però realment val la pena posar en risc la teua salut? A més esta la possibilitat de que et descubreixquen i et descalifiquen,i entonces habras ficat en risc la teua salut per a res. Veig que el realment important es esforçar-se al máxim i fer-li moltes hores a aquest esport per a millorar, a més el sents millor amb tu mateixa fent-ho de manera honrada.

    ResponElimina
  4. Laura Vidal 4ESO A
    L'èxit de l'esport es basa en l'esforç personal de l'esportista i aquells que es dopen adulteren la competició i els lleven mèrit a aquells que en realitat s'esforcen.
    I, a més a més, el dopatge pot portar més perjudicis en la salut de l'esportista i fer que es deixe abans el món de l'esport.

    ResponElimina

Gracias por participar