dilluns, 20 de maig del 2019

SofaVIP Maig II

LA OBESITAT INFANTIL.
ARNAU GRAMAGE BORRÀS.

La obesitat infantil és un dels problemes de la salut pública més greus del segle XXI . El problema és mundial i està afectant progresivament a molts països . Aquest problema ha augmentant a un ritme preocupant , fins arribar a el punt de que un de cada deu xiquets tenen obesitat i dos sobrepes , segons el Institut Médic de la Obesitat ( IMEO ) . També adverteixen desde la Organització Mundial de la Salut que el 60 per cent dels xiquets amb sobrepes eu seran quan siguen adults i que açò pot provocar factors de risc cardiovascular , diabetis de tipus 2 , desordres mentals e inclus baixa autoestima . Per tant , hi ha que donar una gran prioritat a la prevenció de la obesitat infantil .

El principal problema de la obesitat infantil no sols afecta als països de ingressos baixos sino que també als països desarollats deguts al sedentarisme i a la mala alimentació que acompanyen als processos de globalització .

Com a solució a aquest problema s'hauria de fomentar els bons hàbits i fer bé les coses per a formar una bona base en les cases sobre la relació amb el menjar , i principalment detindre la publicitat i la comercialització dels menjars no saludables . De manera que , seguint unes pautes bàsiques ; com tenint una dieta equilibrada i fer exercici físic al menys unes quatre vegades a la setmana ,podem aconseguir que el futur dels xiquets canvie per complet , tant pel que fa a la seua salut psicològica com a la física .

1 comentaris :

  1. EugeniÚ4ESOFlex
    La industrialització de l'alimentació, les fortes campanyes publicitàries del sector, la globalització, els canvis socials a les economies desenvolupades i emergents ha portat uns nous hàbits i formes de menjar. Poc de temps per a cuinar i presses a la taula no ajuden a una alimentació sana i equilibrada.
    Els llocs de menjar "basura" i els productes de cuina elaborà s'han fet presents per tot arreu. Els xiquets i adolescents, però també els adults és vegem abocats a les conseqüències d'aquest fenomen. Sobre pes als xiquets, prevalença de malalties associades com la diabetes tipus dos, colesterol, hipertensió... Agreujat per la vida sedentària o poc activa fa que moltes persones acaben amb sobre pes quan no en obesitat, amb els problemes físics, psicològics i de salut que comporta.
    Fomentar l'alimentació de productes frescos i naturals, la cuina de temporada, l'augment d'ingesta de llegums, cereals, fruites i verdures així com la disminució de les proteïnes d'origen animal, els sucres refinats, fomentar l'exercici físic es fa imprescindible tant per a xiquets, joves i adults.

    ResponElimina

Gracias por participar